tisdag 10 februari 2009

Madame Floods goda espressokakor

Ingegerd, en trevlig kollega till mig, har gett mig detta recept på
fantastiskt goda chokladkakor. Till och med maken som
aldrig äter något sött gillar dessa smakrika godsaker.
Därför tänkte jag bjuda på detta recept:
200 g smör
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3-3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk espressokaffepulver (ej frystorkat)
OBS! Ta den större mängden mjöl om du vill ha fastare kakor.

Ugn 175 grader. Det blir ca 20-24 kakor.
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt.
Blanda mjöl, kakao och espressokaffepulver.
Tillsätt det till smörblandningen och blanda till en deg.
Dela degen i 20-24 delar och forma till runda bollar.
Lägg dem på bakplåtspapper och tryck till med en gaffel.
Grädda dem i 12-15 min. Låt de svalna på galler.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Hej mamma!

    Du kan ju inte lägga upp bilder på mina favoritkakor - då längtar jag bara hem! :)

    Bloggen är jättefin, du är ju en riktig datanörd!

    Kramar
    Linnis

    SvaraRadera