fredag 1 april 2011

April, april.....

Vad härligt att vi nu går in i nästa vårmånad och att dagarna blir ännu längre. Sommaren närmar sig med stormsteg. Jag har gjort lite sommarfint i Lissboden med bland annat lavendel och klöverblom. Det känns riktigt somrigt och ljust därinne nu. Ett mindre bord har också kommit på plats. Jag är dålig på att luras den här dagen men jag kanske skulle hitta på något innan maken kommer hem. Jag fick ett bra tips på jobbet idag:)

Efter den långa vintern känns det härligt mycket lite färg här och var. Jag brukar annars föredra vita vårliljor men i år blev det gult istället på bron. Jag ser att jag borde fylla på med lite mer i krukan men det får bli i helgen. Jag är annars ingen älskare av den gula färgen och har det inte så gärna inomhus. Jag tycker inte det passar in till allt det rosa som jag föredrar:))

De vita väggdekorationerna är slut i den lilla storleken hos Affari så nu tog jag hem den här som kallas grön. Jag tycker den är mer brungrön i så fall. Den blev jättefin till den krukan från Frejas boning. Jag som annars har mest vitt här hemma blev riktigt sugen på den här kombinationen. Jag tog också hem ett par svarta på prov och de är riktigt snygga till allt det vita. De fungerar fint som en tavla också.

Nu är det äntligen fredag och idag skulle jag gärna äta lite sallad ur den här fina skålen. Visst är det en underbar modell på en salladsskål. Jag tycker att det är finast när man breder ut salladen så allt som är i den syns bra och det inte blir så ihoppackat eller hur jag ska uttrycka mig. Jag återkommer snart med vinnaren i min utlottning i förra inlägget. Jag önskar er alla en avkopplande och skön helg med mycket god mat och dryck! Kram på er alla!

13 kommentarer:

  1. April, april...
    det var även "min" rubrik idag *ler*

    Ser att vårsolen lyser uppe i E-tuna.
    Dina påsklilor ser verkligen härliga ut i zinkkannan.
    Jag hoppas att mina inte blommar ut innan påsk.
    Imorgon får jag en försmak på sommaren, men det kan du läsa mer om i mitt inlägg.

    Ha en fin helg!
    Kram ♥
    Elle

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Vilket härligt vårinlägg du bjuder på så här i början av april. :) Och så fint du har gjort det med blommor och allt. :) Även jag fick med mig en lavendel hem igår. Jag kunde inte motstå.

    Fin salladsskål! Jag håller med dig, jag serverar själv oftast sallad i öppnare och mer plana skålar för att så mycket som möjligt att salladen ska synas. Det både ser trevligare ut och smakar godare (inbillar jag mig iallafall ;))

    Njut av den soliga helgen Maria!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Vad fint med påskliljorna i krukan på trappen och med solen som skiner på dem. Salladsskålen är verkligen fin, vilken härlig modell! Träornamentet är superfint.

    Önskar dig en härlig helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  4. Hej vännen så fint du har det på trappan, men jag håller med dig gult i måttliga mängder! Fast lite till påsk förstås... Jättefint salladsfat, mysig modell! Må så gott i helgen det ska ju kanske bli varmare nu till helgen så vi får förhoppningsvis njuta...! Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Håller med dig om att det är fräschare med en "utbredd sallad" :O)
    Tittar in för att önska dig en mysig helg.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  6. Alla kramar i fare till dig från mig...

    SvaraRadera
  7. Jättefina saker alla du visar, ljuvlig salladsskål. Jag gör alltid utspridda sallader också, mycket finare för ögat. Den skålen skulle vara fin till flytande rosor också.
    Ha en skön lördag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Du har perfekta rader. Jag redigerade också och drog ihop raderna men dom hoppade isär i alla fall. Försökte igen då åkte dom i sidled... Där gav jag upp.
    Hoppas det är ett fel i blogger-systemet som rättas till av dom.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Vad härligt med vårsolen som skiner in genom fönstret hos dig:)

    Idag är jag ledig och ska ut och krafsa lite i min trädgård, fast det är lite för blött. Men nu är jag sugen!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  10. Hej Maria!
    Vad fint det ser ut i Lissboden, önskar jag hade vägarna förbi...
    Skålen är verkligen superfin och jag håller med om att den skulle passa utmärkt till en sallad!
    Ha en fin dag
    Kram Helena

    SvaraRadera
  11. Hoppas du har haft en fin helg.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  12. Hejdu! Det har verkligen varit aprilväder på sistone! I helgen var det mulet mestadels men liiite sol på eftermiddagarna, härligt! Nu börjar det komma fram sol för dagen! Lyckades åka skidor igår även om d inte var någon höjdare, mosigt på en del ställen men det var fortfarande skidspår. For ner med staven hela tiden för d var för mjukt på sidan. Skönt med längre och ljusare kvällar! Jag är inte heller jätteförtjust i gula blommor men jag ska oxå sätta ut lite minipåskliljor på bron..väntar på att penséerna ska finnas att köpa! Då blir man såå ivrig och vill ha dom överallt!:) Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  13. Blev ett litet inlägg idag från mig, väntar ännu på min energi =) kommer den någon gång haha?
    Planerar en besök hos dig inom ett par veckor=)

    Kram Fia

    SvaraRadera