torsdag 11 mars 2010

Recept och lite till

Veckorna rullar på och vips så är det fredag igen, bästa
dagen på veckan. Efter att ha haft många härliga och trevliga
kunder i boden brukar vi äta och därefter bloggar jag
oftast. Det värsta är att då har dåsigheten och tröttheten
redan satt in så jag har lite svårt att komma på vad det
var jag ville berätta och skriva om. Jag skriver dessutom
ofta en del fel som jag får rätta till, ibland dagen efter.

Nåväl, jag vill så gärna dela med mig av receptet på
hallonmarmeladen som jag tycker så mycket om.
Jag har provat mig fram så nu tycker jag att jag kan
skicka ut det i cybervärlden till er alla.

Alltså; så här enkelt går det till:

Ingredienser:
500 g frysta hallon
1,5 - 2 dl syltsocker
ca 50 g mörk blockchoklad (gärna 60-70 %-ig)

Koka ihop hallon och socker till hallonen mosats
och tag därefter bort ev skum.
Tillsätt den grovt rivna eller hackade chokladen
och låt den smälta i den varma marmeladen.

Häll upp på varma burkar och tillslut.
Förvara den i kylen så håller den sig minst en månad.

Marmeladen smakar mycket gott till brieost och
några goda kex. Dryck till får ni välja själva.

Den här duken hittade jag bland mina varor och den tror jag
inte någon kund har sett. Jag hade nästan glömt bort den
själv. Den är sydd i samma tyg som de broderade hissgardinerna
och den har samma typ av broderi och en hålsöm runtom
samt en vacker spets. Jag blev så glad eftersom jag gillar
vackra dukar och ni vet hur svårt det är att få de vita dukarna
att hålla sig fina år efter år. Lite nytt skadar aldrig.

Jag berättade i ett tidigare inlägg att jag beställt mycket
zink till våren och nu har det kommit hem både det ena
och det andra. Det är trångt i boden vill jag lova.
Mina stackars kunder kan knappt röra sig och de är
säkert rädda att snybbla på alla saker när det går runt hos mig.
Den här lilla ovala krukan passade bra till pärlhyacinterna.

Jag gillar ovala krukor och hinkar som ni ser. De här
är inte särskilt nya på marknaden men de håller i år också.
De kommer att bli trevliga att ha ute nu när det snart börjar
bli lite vår, men visst är det lite segt nu. Vi får verkligen
hoppas att det inte kommer mer snö nu när det äntligen
har börjat smälta lite.

Ha en riktigt fin helg och vi hoppas på mycket sol
och kanske lite värme också!

14 kommentarer:

  1. Det där receptet måste jag lägga på minnet och prova någongång.
    Jag gillar också zink.Satte faktiskt lite nya lökväxter i en zinkkruka i dag.
    Önskar dig en riktigt skön helg!Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. Vad mycket fint du har fått in till butiken!
    Jag väntar också hem zinkserien (1892) från Ib,
    det är så kul nu när leveranserna trillar in och man kan göra lite vårfint.
    Önskar dig en mysig helg med takdropp och fågelkvitter.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Tack, jag ska göra egen marmelad nu. Den jag köpte är slut, alla tyckte det var jättegott. Jag bjöd till och med på brie och marmelad till fika. Hade inget bröd, men det här var mycket populärare än kakor. Den duken var fin, precis såna man vill ha nu på våren. För nog känns det som vår, fast jag hörde att det snöade på sina håll.
    Ha en fin helg
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Det där lät ju gott! Gäller nu att vänta tills grannens hallon är färdiga, hon har så många ibland att vi får nalla lite också!
    Vilken vacker spetsduk du hittat. Letar efter något liknande för att (försöka...) sy köksgardiner av.
    Hos mig har det tyvärr snöat igen, men nu kan det ju verkligen inte dröja länge tills värmen kommer...
    Jag tycker också om zink. Såg en vacker lila hortensia i blomaffären med en underbar zinkhink som kruka. Tyvärr (som tur var?) hade jag inte pengar med mig...men gissa om jag packar in plånboken vid nästa promenad!!

    Vill du veta hur tyska män är? Nej, det vill du nog inte...*ler* men jag har gjort ett litet inlägg om dem idag.
    Ha en skön fredag!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  5. Jag ska absolut prova det receptet! Har frysen full av hallon som är mitt absoluta favoritbär!
    Vilka fina varor!
    Duken var underbart fin! Hittade du bara en eller säljer du dom?
    Nu ska jag ila till jobbet sen väntar ledig helg. Önskar dej en riktigt mysig helg!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  6. Hej Maria! Tack för receptet, det ska jag prova i kväll! Zink är vacker, vi planterar mycket i zink på balkongen! Vad kul att du öppnat en fyndblogg, ska se om jag kan fynda något där! Ha en härlig helg! Kram Helena

    SvaraRadera
  7. Hej goa du! Vad gott det låter med Hallonmarmelad. Dee ska jag prova i sommar, när jag har semester älskar jag att ta vara på allt gott naturen bjuder på! Ha en jätteskön helg! Stor kram Maria

    SvaraRadera
  8. Jisses vad fel jag skrev.... men min Ida 6 år sitter i knät samtidigt som jag kikar på bloggar!

    SvaraRadera
  9. hej maria
    men de lät ju helt fantastiskt gott , de måste jag prova...=) fina zinkkrukor måste nog göra ett besök hos dig snart =)
    ha en skön helg
    kram pia

    SvaraRadera
  10. Hej rara Du!
    Hade inga hallon, men massor av björnbär och lovar att det också blev kanoooon med ditt recept. Avnjuter den tillsammans med brie och en liten flaska Amarone. I min ensamhet firar jag det avklarade slutprovet i Munskänkarnas druvkurs i onsdags.
    Ha en skön helg//Eva-Lotta

    SvaraRadera
  11. Kikar in och önskar dig en fin helg!
    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  12. Åh så gott det lät med marmeladen! Ska nog prova detta framöver. Så mycket fint du har fått in i butiken! Duken var helt ljuvlig! Ha en trevlig kväll! Melodifestival blir det här.
    Kram Anki

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Det där receptet måste jag prova...både hallon och choklad, kan det bli bättre? Å Brieost...och kex...kanske blir det nästa fredagsmys;-)
    Härligt med solsken och värme så snön smälter. Vi har ca 5 ton snö på vår altan, den som ligger där kommer från det som snöat + det som rasat från taket. Vi har fått prioritera vägen in till huset.
    Önskar dig en skön avslutning på helgen och en fin början på veckan.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  14. Ja, visst är den go! Underbar även till våfflor;) Passar bra i dessa tider.
    Blev så sugen på att baka en kardemumma kaka nu...Tänk att det kan vara så gott med en bit ibland...
    Ha en skön vecka
    Kram

    SvaraRadera