måndag 11 april 2011

Nu blommar det igen

Hej igen kära bloggläsare! Jag är ganska osynlig här ute i bloggvärlden för tillfället men tiden räcker inte till och min hälsa har sviktat en tid och då är det bäst att man tar det lilla lugna. Damer i min ålder kan få både det ena och andra om vi inte passar oss. Nu har jag börjat pigga på mig igen och fått lite inspiration att plantera lite blommor i de nya krukorna jag fått hem till Lissboden. De kommer från Olsson och Jensen och är gjorda av lättmetall så de är enkla att flytta på. Visst är de snygga?!?

Vi har haft en underbar dag här hos oss med över 20 grader i solen så på lunchen kunde vi sitta och ta en kopp kaffe på altanen och slänga ett öga på blommorna där och lyssna på alla kvittrande fåglar. Underbart!!!

Det varma vädret har gjort så att blåsipporna börjat titta fram och det är väl om något ett fantastiskt vårtecken!!!

Eftersom vi är hemma över påsken i år har jag tagit fram lite gammalt påskpynt. Vi har nästan alltid varit i fjällen över påsk så det finns inte mycket att plocka fram här hemma. Vi tycker om rumsvarma tomater så nu ligger de och ruvar hos hönan och blir lagom mogna.

Jag avslutar dagens inlägg med lite mer påskgult. Jag plockar gärna bort en del silver och tar istället fram vitt och mycket glas den här årstiden. Det känns mer somrigt, tycker jag. Jag önskar er alla en underbar vårvecka! Kram/Maria

13 kommentarer:

  1. Hoppas du mår bättre vännen. Visst är det kul att din vän kontaktat mig. Jättefina krukor men sa du inte att de var till Lissboden hm.. :O)
    Om det hjälper dig kan jag ge dig 60d för denna gång. Mors dag och student mm i antågande...
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  2. Hej Maria.
    Vad fina planteringar! Både krukor o blommor!
    Jag väntar några veckor till.
    Fast vilken uuunderbar dag idag! Jag har suttit ute med bara ben och linne och solat! Helt underbart! En riktig latdag blev det, jag tror det behövdes...
    Denna veckan jobbar jag nästan ingenting, det blir så eftersom jag ska jobba hela påsken, det drar massor av timmar.
    Skriver några rader nån dag här för även om jag tar det manjana är det lite kaos i huset;)
    Ha en fortsatt fin vecka vännen!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  3. Godmorgon..Trist att höra att du inte mår bra,,ja ibland kanske det bara blir för mycket...Härligt att våren äntligen är här...och jag funderar och funderar på det jag skrev till dig om...Och det lutar åt att det kommer att ske men det krävs en del innan...kram till dig från mig

    SvaraRadera
  4. Det är bra av dig att du tänker på din hälsa och tar det lite lugnt. Allt blir lättare och roligare då.
    Så härligt det är att titta på växterna som "spränger" sig upp ur marken. Vi har en underbar tid framför oss nu. Känner mig dock lite sliten eftersom den ihärdiga koltrasten börjar sin vackra sång runt 04.30 i björken utanför sovrumsfönstret! Fantastiskt till att börja med, men efter en veckas gnolande är min känsla "I kill that bird!"
    Sköt om dig
    //Eva-Lotta

    SvaraRadera
  5. Hej Maria! Idag kom det fina paketet och jag ska notera det så fort jag hinner! Ja, man hinner inte riktigt med och måste tänka på hälsan, så viktigt! Du visar så fina bilder igen. Vackert!
    Sköt om dig och Tack! ♥

    SvaraRadera
  6. Usch då! Hoppas du piggar på dig! Så fint du gjort ute med blommorna! Just de där rosa-vinröda penséerna är mina favoriter! Här hos mig har jag bara hittat minipenséer, i lördags som jag satt och ska sätta ut strax. Lite påskliljor har oxå fått komma ut på "bron" som vi säger i Norrland:) så fin påskskål med tomater i! Kram

    SvaraRadera
  7. Hej Maria! Du måste vara rädd om dej och njuta av livet.Blir sugen på att handla när du visar allt fint från butiken.Underbart att våren har kommit till oss,njuter av alla blommor och fågelkvitter.Vi ses snart hoppas jag .Kram ann

    SvaraRadera
  8. Snygga urnor!!!

    Hoppas att allt är bra med Dig, var rädd om Dig;o)

    Kram Malin

    SvaraRadera
  9. Hoppas det inte är något allvarligt ? Tänker på dig <3
    Mit planerade inköp av tyg måste tyvärr vänta =( plånboken styr åt fel håll nu innan flytt och allt :/
    Riktigt fina krukor, verkligen fina. Härlig tid somkommer nu =)

    Kram och ta hand om dig!!

    SvaraRadera
  10. Va rädd om dej, Maria! Krya på dej! Kramis Anette <3

    SvaraRadera
  11. Så jättefina krukor, ser precis ut som jättetunga järnkrukor. Så fint det blev med tre olika höjder. Gullig påskdukning, hönan var perfekt för små tomater. Och tomater ska vara rumsvarma annars smakar dom inget, håller med helt där.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  12. Hej Maria!

    Vad tråkigt att hälsan har varit sviktande. Jag hoppas att du tar hand om dig ordentligt och snart är tillbaka i gammal god form igen. Styrkekramar till dig!

    Tusen tack för det fantastiskt vackra hjärtat! Vilken lycka att få hämta ut ett paket och gissa om jag blev förvånad för jag hade inte insett hur stort det var. Jättefint och jag tror att det kommer att bli vackert med lobelia i hängandes i trädgården i sommar. Tack snälla fina och generösa Maria! :)

    Jättefina krukor och planteringar du har gjort och fint inför påsk också. Här ligger vi back med påskpyntet. Förkylningar har försenat det hela men förhoppningsvis åker det fram nu i helgen. :)

    Njut av helgen och krya på dig kära du!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  13. Hoppas du repar dig och vilar ut ordentligt i påsk. Låt familjen skämma bort dig!

    Kram Marie

    SvaraRadera